YWM-recordings is opgericht als onderdeel van de stichting Yiddish Waves.

Voor meer informatie over de stichting Yiddish Waves zie https://yiddishwaves.nl/

 

Met dit label willen we muziek producties ontwikkelen en in de markt zetten los van het Yiddish Waves Festival en de naam Yiddish Waves. YWM-recordings is binnen Yiddish Waves opgezet als een revolving Fund. Dit betekent dat we activiteiten voor artiesten risicodragend kunnen voorfinancieren. Nadat het geld is terugontvangen, kan deze gebruikt worden voor nieuwe activiteiten. De activiteiten van YWM-recordings zijn:

Platform voor optredens
YWM-recordings kan optreden als boekingsagent voor artiest naar theaters, concertzalen en andere gelegenheden of YWM-recordings programmeert zelf voorstellingen in zalen en neemt dan het volledige risico van de kaartverkoop. YWM-recordings promoot deze optredens via verschillende kanalen. Door veel eigen (onbetaalde) tijd hierin te steken kunnen we de kosten voor management, marketing & promotie, ticketing, distributie laag houden of tot nul brengen. Dit betekent meer opbrengsten voor de artiest en lagere ticket prijzen voor de bezoeker.

Een webwinkel voor tickets en CD’s DVD’s
Dankzij de WordPress community kunnen we tegen lage kosten een kleinschalige webwinkel beheren. Eenvoudige tickets  kunnen we  zelf uitgeven en voor de betalingen maken we gebruik van het veilige Mollie betalingen. Als je iets aanschaft bij ons maak je een account aan zodat je tickets eenvoudig later weer kan downloaden en al je bestellingen kan inzien. Alle betalingen staan op de rekening van de stichting Yiddish Waves en worden pas uitbetaald aan de artiest na het optreden of levering van de CD.

Uitgeven en distribueren van CD’s en DVD’s
Een fysieke CD of DVD en de digitale variant is belangrijk voor een artiest. YWM-recordings is een onafhankelijk label dat er naar streeft om zoveel mogelijk van de inkomsten uit verkoop en andere rechten naar de artiest te laten gaan. YWM-recordings streeft geen winst nog inkomen na uit deze activiteiten.

 

2019-2020: Opbouwen van YWM-recordings! We zijn pas net begonnen en we willen eerst een succes maken van onze huidige artiesten voordat we willen denken over een uitbreiding.